Kleuters, peuters en opvang

Peuterspeelzaal Prokino De Bever

De Peuterspeelzaal is er voor alle peuters in Dordrecht. Spelen bij de Bever is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen maar vooral ook heel leuk en uitdagend.

Op een Peuterspeelzaal wordt vaak gewerkt met een voor- en vroegschools educatie programma om de peuters voor te bereiden op de basisschool. Deze activiteiten zijn uitdagend leerzaam en spreken bij kinderen tot de verbeelding. Ouderbetrokkenheid staat bij een Peuterspeelzaal hoog in het vaandel.

Met OBS de Bever werken we aan een doorgaande lijn en doet de Peuterspeelzaal mee met de feesten en vieringen van de school. Er is een samenwerking op velerlei gebied met partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoekje van de bibliotheek voor een voorleesuurtje. Kom gerust langs voor een rondleiding!

Klik hier voor de website van Prokino De Bever.

Het Kindereetcafé (overblijven op school)

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, kan er gebruik worden gemaakt van de overblijf bij het Kindereetcafé (in de school op de eerste verdieping in onze centrale hal). Simone Luijsterburg staat op deze schooldagen, samen met een team vrijwilligers, klaar om uw kind(eren) de begeleiden tijdens de lunch. Na de lunch, gaan zij samen ontspannen en/of spelen. Als het goed weer is, gaan de kinderen lekker naar buiten. De overblijf kost 2,50 euro per keer. U kunt uw kind tot 09:00 uur 's morgens aanmelden. U kunt uw kind(eren) aanmelden bij Simone door te mailen naar simoneluijsterburg@gmail.com of een berichtje te sturen naar: 06 30 56 57 55.

Gro-up (voorheen COKD) de Bever en Kinderlandshoek (buitenschoolse opvang)

Gro-up verzorgt de buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen van 4 tot 13 jaar. Op maandag, dinsdag en donderdag is de BSO op De Bever en op woensdag en vrijdag vindt dit plaats bij BSO Ratjetoe.
Wij werken met een uitgebreid activiteitenprogramma welke u terug kunt vinden in onze Flexapp.

Openingstijden: voorschool vanaf 7:00 en naschool tot 18:30 uur.
Tijdens vakanties en studiedagen zijn wij de gehele dag open. Voor meer informatie: 06- 82 29 86 96.
Klik hier voor de website van Gro up

De SDK Groenland (buitenschoolse opvang)

Alles onder één dak; Groenland in de Dordrechtse wijk Oudelandshoek is een fijne en uitdagende plek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, met veel groen en ruimte. Een kinderopvang met betrokken en liefdevolle pedagogisch medewerkers met jaren ervaring en veel aandacht voor de kinderen.

Iedere dag vanaf zeven uur, totdat de school begint, is er voorschoolse opvang. Op sommige locaties is het ook mogelijk om tussen de middag over te blijven. ‘s Middags halen wij de kinderen weer uit school. Tijdens de schoolvakanties zijn kinderen de hele dag welkom bij onze vakantieopvang. We organiseren dan nóg meer verschillende activiteiten, workshops en we maken super toffe uitstapjes.
Klik hier voor de website van SDK kinderopvang